Blogopmaak

RIVM-maatregelen in mijn praktijk

Inge Neijenhuis • nov. 30, 2020

De RIVM maatregelen in de praktijk

Eigen verantwoordelijkheid
Deze tijd vraagt van ons allen om eigen verantwoording te nemen. Zorg te dragen voor je eigen gezondheid... en dat is eigenlijk niks nieuws. Jij beweegt jouw lijf, jij voedt jouw lijf, jij verzorgt jouw lijf... En dus ook de verantwoording over hoever laat je mensen dichtbij komen? Wie wel? Wie niet? Iedereen heeft daar wel zo zijn eigen ideeën over, en dat is prima, zolang je respect hebt voor de keuzes en mening van de ander.


Uiteraard geldt ook

Mocht je verkouden zijn, koortsig of anderzijds twijfelen of het verstandig is om te komen, laat het me weten, zeg de afspraak af, of kies ervoor om online mee te doen. Dit kan zowel individueel als in de groepsles.


Welke maatregelen zijn er genomen in de praktijk Bewust Bewegen?

Uiteraard was ik vaak mijn handen en reinig met ontsmettingsdoekjes alle voorwerpen die zijn gebruikt. Het laken van de behandeltafel wordt na elke behandeling vervangen. (graag wel eigen handdoek meebrengen om over evt kussentje te leggen) Daarnaast wordt er na elke les in de praktijk 10 minuten geventileerd. Dit is in de praktijkruimte goed mogelijk. Advies is verder om geen gebruik te maken van het toilet. Mocht dit toch nodig zijn, dan zijn er reinigingsdoekjes voor bril, deurklink etc. en kunt u handen wassen en afdrogen aan papieren wegwerpdoekjes.


De groepslessen worden gegeven in kleinere groepen, max 5 personen, zodat er voldoende afstand gehouden kan worden. Daarnaast zijn de lessen verbaal, dus zonder aanraking. En dient u een eigen mat of deken mee te brengen en een kussentje voor onder het hoofd. Tijdens de individuele behandelingen wanneer er wel aangeraakt dient te worden, draag ik een mondkapje. Mocht u dan liever ook geen aanraking willen en voldoende afstand willen behouden, dan kan dat uiteraard ook. U mag zelf beslissen of u ook een mondkapje draagt of niet.


Voor de 'aan huis behandelingen' geldt:
Indien u of iemand van uw huishouden klachten heeft, neem dan contact met mij op. Ik kom dan uiteraard liever niet bij u thuis, om mijzelf te beschermen. De les kan dan vaak ook online gegeven worden of uitgesteld.


Terug naar het overzicht
door Inge Neijenhuis 23 feb., 2024
Als je kunt zijn verbeter je de kwaliteit van jezelf, van je functioneren en daardoor vanzelf jouw eigen omgeving. Het is zo eenvoudig. Iedereen kan het. Dus wat weerhoudt jou? Leer ZIJN in 1 minuut.
Diepgang in jezelf door beide kanten aandacht te geven verbeterd de kwaliteit van je functioneren
door Inge Neijenhuis 17 dec., 2023
Dualiteit is overal en nergens
door Inge Neijenhuis 24 aug., 2023
Wat maakt de Feldenkrais methode zo uniek? Zo anders dan alle andere beweegvormen?
door Inge Neijenhuis 06 mei, 2023
De grens tussen iets en niets
door Inge Neijenhuis 07 mrt., 2023
Vertrouwen hebben... Verlangen naar... of vasthouden aan...
door Inge Neijenhuis 03 feb., 2023
Het is wat er is, en zo is het goed
door Inge Neijenhuis 17 dec., 2022
Over keuzes maken... soms lijkt het of je geen keuze hebt.
door Inge Neijenhuis 28 okt., 2022
30 jaar Bewust-Bewegen Nog even en het is zover. Dan bestaat Bewust-Bewegen 30 jaar. En dat ga ik vieren. Een heel jaar lang. De ideeën bruisen al een tijdje en er ontstaat al van alles, in mijn hoofd, maar ook in vorm en op papier. En toen had ik een gesprek met Patty. Mijn tekst-, website-, meedenk-tank. "Ja Inge dat zijn allemaal leuke ideeën, maar is dit nou speciaal? Is dit iets waar je het etiket 'jubileum' op plakt? Of zou je dit anders ook gedaan hebben?"
door Inge Neijenhuis 05 mrt., 2022
Gezond blijven in tijden van stress. Een simpele oefening voor iedereen om je brein en lichaam beter tegen langdurige stress te beschermen. Begin meteen en ervaar het zelf. Het duurt maar 10 minuten.
door Inge Neijenhuis 21 mei, 2021
Ademen
Meer posts
Share by: