Homepage » meer info » blog » Wat insuline met hartziekte te maken heeft

Wat insuline met hartziekte te maken heeft

Uit onderzoeken blijkt dat hartziekten niet zozeer worden veroorzaakt door een hoog cholesterol maar door ontstekingen en insulineresistentie.

Dit weekend las ik een artikel in het tijdschrift Medisch Dossier, oktober 2019  met de titel 'Wat insuline met hartziekte te maken heeft' en wist meteen... dit ga ik op mijn blog zetten. Dit zou iedereen moeten lezen.
Waarom? Cardiologen met een meer holistische aanpak zeggen dat 9 van de 10 hartinfarcten voorkomen kunnen worden. Uit onderzoeken blijkt dat hartziekten niet zozeer worden veroorzaakt door een hoog cholesterol maar door ontstekingen en insulineresistentie.
Hmmm... ik was geprikkeld en las dat verder dat er uitslagen van onderzoeken gemanipuleerd zijn door de geldverstrekkers. (wisten we allang, maar nu komt men eindelijk met bewijzen, omdat de originele onderzoeksresultaten naar buiten komen) 
Zo blijkt ook dat hoe hoger de insulineresistentie van iemand is, hoe meer ontstekingen en hoe groter de kans op hartinfarcten.

Gelukkig staat er ook goed in omschreven hoe je kans hierop kan verkleinen :-) ook fijn te weten dat je er zelf iets aan kan doen.
Tip 1: eet echt. Dus veel groente en fruit, stop met suiker, schrap alle bewerkte voedingsmiddelen (kort gezegd: alles in een pakje en een zakje) Neem dagelijks een handje noten en ga af en toe vasten.

Tip 2: Kom in beweging. Dat is natuurlijk een tip die mij past en echt, het is zooo simpel. Want ook nu komt er uit studie dat elke activiteit die de hartslag verhoogd, gedurende 30 minuten per dag al voldoende is om het risico om te overlijden aan een hartziekte te doen dalen met 20%. 

Tip 3: een ademoefening: Ga rechtop op een stoel zitten. Duw het puntje van je tong tegen de achterkant van je voortanden en houdt het daar tijdens de hele oefening. Adem 4 tellen langzaam en geluidloos in. Houdt de adem 7 tellen vast. Adem dan in 8 tellen uit door de mond met licht hoorbaar geluid (terwijl de tong tegen de voortanden blijft) Doe deze ademcyclus 4-7-8 in totaal 4x achter elkaar.

Er staan nog veel meer tips in om hartziekte te voorkomen, zoals over blauw licht, vit D, Ashwagandha, magnesium, berberine... Je kunt het hele artikel lezen in het oktober 2019 nummer van Medisch Dossier. Te koop in elke boekhandel of te bestellen.

Lees het hele artikel hier 

Of kom naar de workshop ADEM en ontdek hoe eenvoudig je zelf invloed kan uitoefenen op je eigen gezondheid.


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.