Homepage » meer info » blog » Bones for Life

Bones for Life

Afgelopen weekend ben ik 3 dagen op training geweest. Bones for Life. Een manier van bewegen die is ontstaan vanuit de Feldenkrais methode om de botdichtheid te stimuleren. Een training waarbij ik 3 dagen intensief zelf aan de slag mocht met mijn eigen bewegingen. Ik ging er met tegenzin heen, want ik had nog zoveel te doen. Werk, werk en nog meer inspiratie die ik wilde ver-werk-en... Totdat ik een uurtje daar was...

tjonge wat was ik hieraan toe. Ik heb genoten. En ja zeker, het was ook voor mijn lijf best eens zwaar, intensief, vermoeiend en soms zelfs pijnlijk en irritant. En telkens weer werd er gezegd... "Gaaapen altijd voorrang geven" en "doe de helft van de helft" En dat was goed om te horen. Zo vaak als ik dit in mijn lessen zeg, zo vaak had ik het ook nodig dat het tegen mij weer werd gezegd.

Ik heb veel geleerd over bot-versterking en uitlijning, nog meer ideeën opgedaan over wervelkolom/rug, maar ook hoe leuk toch echt ook de lessen in staande houding zijn. En nou ga ik echt de wekelijkse groepen niet direct staand geven, want jullie waarderen de vloer, ik weet het. Maar af en toe zal er wel een stukje voorbij komen, om aan te proeven, te ontdekken en te spelen.

Wat ik heb geleerd... als ik het heel simpel stel...
Dat druk via ongewone plekken de botdichtheid stimuleert.
Dus bijvoorbeeld met zachte vuisten timmeren (zachtjes) op de bovenbenen van alle kanten. Voor- en achterkant, binnen- en buitenkant. Heel eenvoudig.
Natuurlijk kan je dit bij elk plekje van je lijf toepassen. Dus mocht je goed voor je botten willen zorgen, is dit een simpel begin. En natuurlijk speelt voeding en genen en en en ook allemaal mee... 

Komende series ga ik stukjes integreren van wat ik heb geleerd. Dus mocht je meer willen bewegen om de stevigheid van je botten te bevorderen en osteoporose (erger worden van) te kunnen voorkomen ... voel je dan welkom om mee te komen doen en nog veel meer eenvoudige ongewone nieuwe bewegingen te leren.

Zonnige winterse groet,
Inge


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.