Homepage » meer info » reacties

Reactie plaatsen

Reacties

Fanny
3 maanden geleden

Feldenkrais is echt een eyeopener geweest in mijn groei naar bewust leven. Dankzij de lessen van Inge krijg ik meer lichaamsbesef, ontstaat er meer eenheid tussen mijn lichaamsdelen, en leer ik verbanden zien met andere aspecten van mijn leven. Het is wonderlijk hoe door ogenschijnlijk onbelangrijke bewegingen bepaalde verbanden en inzichten duidelijk worden.
Maar bovenal: de lessen Feldenkrais met Inge brengen me echt plezier!

Frits
6 maanden geleden

Ik had last van een erg pijnlijke onderrug en ben uitstekend geholpen door Inge! Het duurder slechts één behandeling en twee dagen zelf oefenen en toen was het al weg. Ik denk echt dat Inge met iets goeds bezig is.

Henny
11 maanden geleden

Al weer twee jaar geleden zag ik net, dat ik een stukje heb geschreven, de tijd gaat snel.
In die twee jaar is er veel gebeurd, ik ben best wel ernstig gevallen, met een ladder stijl achterover gevallen. Ik heb heel veel geluk gehad maar er is toch wel het één en ander gebeurd. Ik kon al snel bij Inge terecht en dat was wel heel fijn. Ze heeft altijd wel een gaatje!!
Ik weet (bijna) zeker dat ik vooral door Inge en Feldenkrais zo snel weer op de been was en zo goed weer kon bewegen. Haar oog voor wat nodig is, wat ik zou moeten doen, voelt erg goed en eigenlijk rustgevend, en soms denk ik wat had ik zonder Inge moeten doen. Het geeft mij een stuk (extra) vertrouwen in mijn lichaam.
Ik ben al vrij snel weer mee gaan doen met de groepslessen en dan dacht en denk ik nog steeds heel vaak, deze les heeft ze speciaal zo voor mij gegeven, maar dan hoor je dat iedereen dat heeft.....heel knap.
Het is wel grappig, elke keer als ik de audio van de les op sla zet ik er achter dat deze wel heel passend en fijn was ;)
Ik vind het altijd wel moeilijk om aan andere mensen uit te leggen wat Feldenkrais precies is en wat we doen. Het beste antwoord is volgens mij: ga het eens proberen.
Ik ga gewoon lekker door met de lessen, zo nu en dan een workshop en zo nodig een individuele behandling, Heerlijk!!
Inge dank je!
lieve groet Henny

Wilna
2 jaar geleden

Workshop ‘Het geheim van je oren en je tong’:

Dat is wat voor mij!
Keel, neus en oren als een geheel.

Aangezien mijn reukzin al enkele maanden weg is en ik van alles geprobeerd had om het weer terug te krijgen wilde ik deze uitdaging aangaan.
Allereerst legde Inge heel duidelijk uit hoe het gebied tussen keel, neus, oren en zelfs de wervels met elkaar verbonden is.

Na de vele verrassende oefeningen had ik de stille hoop dat deze workshop een goede keus was.
Op aanraden van Inge heb ik dagelijks enkele oefeningen gedaan en ……. na twee dagen rook ik kerrie en wilde perzik en nu na veertien dagen ruik ik weer heel veel.
Ik heb er nu vertrouwen in dat het weer goed komt met mijn reukzin.
Je staat er nooit bij stil hoe belangrijk het is om geuren te kunnen waarnemen.
Inge, heel hartelijk bedankt voor deze ervaring.
Heel knap hoe je deze workshop in elkaar gezet hebt.

Wilna

Bernadette Timessen
3 jaar geleden

na een burn-out probeerde ik weer te functioneren, lukte echter niet. mijn lichaam en geest veroorzaakte veel problemen. niets communiceerde meer met elkaar. ziekenhuis in en uit.Toen begon ik met feldenkrais. Bij Inge heb ik geleerd om op een liefdevolle manier, innerlijk te leren bewegen en alles vanuit ontspanning te bewegen. ik wist niet dat dat zulke kleine bewegingen zoveel invloed hebben. en ik leerde totaal opnieuw te bewegen en mijn lichaam helemaal opnieuw te leren kennen en te bestuderen en weer vertrouwen te krijgen in mezelf en mijn lichaam. Een hele nieuwe wereld ging voor me open......... ik bofte , en kreeg een 2e kans.

Ik functioneer weer, mijn "frozen schoulder" en mijn lever en andere organen verbeteren zich elke dag. en heb leren luisteren naar mijn lichaam. Ik vernietig mezelf niet meer. ik had al jaren roofbouw gepleegd. Dankzij Inge heb ik mijn leven weer terug en heb geleerd om juist te bewegen en te voelen wat erin allemaal in mijn lichaam en geest gebeurt. elke dag gebruik ik je methode.
Ik , Bernadette: van duizendpoot naar een eigen bewust leven.

dank je Inge

groetjes Bernadette

Chris
3 jaar geleden

Van nature ben ik een sceptisch persoon. Dat gezegd hebbende, ben ik me er wel altijd van bewust geweest dat de natuur zich niet in hokjes laat duwen, alleen maar omdat dat de medische wetenschap op die manier beter uitkomt. Sterker nog, naar mijn bescheiden mening is de moderne medische wetenschap nog steeds niet veel verder dan de Spaanse Inquisitie. Derhalve heb ik immer de noodzaak gevoeld om open te staan voor nieuwe / andere wijzen om tot genezing (of op z'n minst vermindering van klachten) te komen. Zodoende ben ik begin 2017 met een aanhoudende Achillespeesontsteking bij Inge terecht gekomen.

Nu ging ik er vanuit dat "wel iets zou uitspoken" met de directe omgeving van mijn Achillespees, omdat ik daar last van had. Maar de therapie ging veel verder dan dat; zij initieerde een sneeuwbal-effect vanuit mijn voeten door mijn gehele lichaam. En uiteindelijk bereikte Inge veel meer dan alleen maar het sterk reduceren van de ontsteking. Mijn complete bewegingsapparaat ging er uiteindelijk op vooruit. En dat overschreed in hoge mate mijn verwachtingen. Uiteindelijk bleek ik weer in staat om de Nijmeegse Vierdaagse met goed gevolg uit te lopen en tot op heden voel ik een grotere lichamelijke vrijheid dan ik in lange tijd heb gevoeld.

Dus dankzij de vaardigheid en inspanningen van Inge kan ik weer de hele wereld aan (bij deze verzoek ik de hele wereld om dit niet in de praktijk uit te testen)!

Maaike
3 jaar geleden

"En wat is er nu allemaal gebeurd en wat heb je allemaal gedaan"?
Bekende opmerkingen voor mensen die een groepsles of workshop hebben meegemaakt bij Inge.
Maar wat als je een heel weekend aan de slag gaat en meerdere malen deze vraag krijgt, wat is dan je antwoord?
Vrijdagavond in het donker kwamen we met een groepje van 8 personen aan bij het conferentieoord De Poort in Groesbeek. Met een begin-les in de avond en uitgebreid ontbijt zagen we pas ‘s ochtends in welke prachtige omgeving we de rest van het weekend mochten verkeren.
Met veel ruimte voor rust en wandelingen hebben we meerdere sessies Feldenkrais gedaan.
Het programma had Inge zo vormgegeven dat er voor iedereen een element in zat waarmee jouw lichaam veranderingen in gang kon zetten. Op zondag bij de evaluatiesessie werd dit duidelijk . Heel knap gedaan .
Wat is er nu allemaal gebeurd voor mij persoonlijk ?
Ik heb een "sleutel" gekregen om deuren te openen en nieuwe veranderingen in gang te zetten.
Maaike

Henny
3 jaar geleden

Ik was al lang van plan een stukje te schrijven, nu komt het er eindelijk van. Want ik vind het heel bijzonder wat er allemaal gebeurd!
Ik heb een sportopleiding gedaan, heb veel wedstrijden gedaan, en wilde/moest winnen (en dat lukte ook nog vaak) en het moest altijd meer en beter.
Tussen door allerlei andere dingen gedaan, ook prima.
Maar op dit moment is dit wat ik erg plezierig vind. Het is zo fijn om nu op een heel andere manier te bewegen en alleen maar bezig te zijn met te ervaren wat er gebeurd. Eerst een paar individuele behandelingen. Ik was de eerste keer erg verbaasd, zulke kleine bewegingen gemaakt, lijnen denken/voelen en daarna de uitwerking ervan te ervaren, zoveel ruimte en vooral lichtheid, onvoorstelbaar. Ook de workshops zijn altijd weer prettig en verassend.
Metde groepslessen lijkt het alsof de oefeningen speciaal voor mij gemaakt zijn, zo passend.
Ik vind Feldenkrais een erg fijne manier van bewegen, maar wat mij betreft is het vooral de manier van Inge die het heel speciaal maakt. Precies de goede aanwijzingen en bewegingen. En wat ook erg fijn is om echt te ervaren hoe je het doet, is goed, dat ben jij, het is jou manier en alles "klopt".
Ik vind het wel moeilijk uit te leggen aan anderen wat je nou eigenlijk doet omdat het om zulke kleine bewegingen gaat, met wel een grote uitwerking. Inge Dank je!! Ik ben blij dat iemand jou getipt had, om eens een afspraak met je te maken. Ik kan het iedereen aanraden om eens te proberen!
zonnige groet Henny

B.J. Wiersema
3 jaar geleden

Op 11/3 aan de workshop Het geheim van je oor meegedaan in Doetinchem. Trekken aan je oren dat gebeurde vroeger als kind om je bij de les te houden.
Nu gebeurde er iets anders althans bij mij,er kwam ruimte in mijn lijf. In mijn hoofd,borstkas,bekken en wat het rare van alles was dat ik tijdens de les een beweging voelde langs mijn ruggewervel zowel voor als achterlangs,heel bijzonder. Ik ga zeker nog vaker deelnemen aan een workshop van Inge,het voelt goed!
Tot gauw,
Betsie

Marieke
4 jaar geleden

Inge heeft ons duidelijke uitleg gegeven over hoe onze rug, bekken en benen met elkaar verbonden zijn en samenwerken. Eigenlijk hoe ons hele lichaam samenwerkt... Hierna hebben we heel subtiele maar voor mij soms ook zware oefeningen gedaan om te ervaren hoe dit gaat. De nadruk lag hierbij op de onderrug, het bekken en de benen. Het was heel fijn om alleen maar de concentratie daarop te hebben en om er ook de tijd voor te nemen. 's Middags kwam de moeheid eruit en had mijn lichaam duidelijk tijd nodig om de ochtend te integreren. En daarna kwam de hoofdprijs! Het voelt alsof ik mijn voeten zonder het bewust te doen anders neerzet. En......geen last van de onderrug waar ik de laatste tijd door geplaagd werd!
Dank, Inge, en tot de volgende workshop!
Marieke