Homepage » Hoe werk ik

Hulpvraag...

Mensen die naar mijn praktijk komen hebben een klacht over het eigen bewegen. Dat kunnen pijnklachten zijn van bijvoorbeeld rug/nek/schouders, of knie/heupklachten. Maar ook hulp bij het herstel na een operatie, klachten door stress, problemen met lopen, tillen of staan. Algehele stijfheid of juist zwakte... Kortom hun vraag is of ik kan helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van hun bewegen/functioneren.

Je bent gewend om goed je best te doen, actief bezig te zijn en daarbij je spieren aan te spannen….. maar dit vraagt iets heel anders van je: klein, zacht en ontdekkend bewegen, binnen je eigen mogelijkheden. Geef je skelet de ruimte en vrijheid, zodat de botten onderling hun meest ideale stand kunnen kiezen ten opzichte van elkaar. Er gaat een wereld voor je open.

'Leven is bewegen. 
Verander de kwaliteit van je bewegen en je verandert de kwaliteit van je leven'.
Moshe Feldenkrais

Individuele les

Tijdens een individuele les ga ik, na een intake, samen met je ervaren hoe de botten in jouw lichaam reageren op elkaar. Niet alleen in het gebied van je klacht/probleem, maar in de bewegingsmogelijkheden van het hele skelet.

Dit doe ik door middel van trage, zachte bewegingen. Hoe de botten de beweging aan elkaar doorgeven en hoe het zachte weefsel rondom deze botten de bewegingen toelaat zegt veel over de constitutie, bewegings(on)mogelijkheden en bewegingsrelaties, maar geeft ook duidelijkheid over mogelijke oorzaken elders in het lichaam.

Daarnaast leer ik je om zelf de bewegingspatronen te herkennen die de oorzaak zijn van je klachten. Hoe je deze beweegpatronen kunt doorbreken en zo herhaling van je klachten kunt voorkomen. Even helemaal terug naar binnen tot op het bot. 

Individueel (bewogen worden) of groepslessen (zelf bewegen)

Sommige mensen kiezen ervoor om eens in de 6-8 weken te blijven komen voor een persoonlijke 'onderhoudsbeurt' gericht op hun situatie van het moment. Anderen vinden het prettig om tijdens één- of meerdaagse themadagen of wekelijkse groepslessen door te blijven gaan met de ontdekkingsreis van bewegingen die zich van binnen afspelen.

Voor alle lessen geldt: Trek warme kleren aan, waarin je prettig kan bewegen en bewogen kan worden.

Kosten:
Individuele lessen €85 per 60 minuten
Wekelijkse lessen: €50 per 4 lessen ( incl. audio van de les indien gewenst)