Homepage » meer info » blog » Betekenis van deze tijd

Betekenis van deze tijd

Deze tekst is van Nina Elshof. Haar link naar meer vind je onderin dit blog.
Ik vond het zeer de moeite waard om dit met jullie te delen. Het zegt alles over waarom

Heilig Moeten
Van het ene op het andere moment zijn we in een wereld beland die onherkenbaar is geworden. De files zijn verdwenen. Er is ruimte genoeg in het openbaar vervoer, zelfs tijdens de spits. Je hoeft geen uren meer door een binnenstad rond te rijden voor een parkeerplaats. Je werkt in alle vrijheid vanuit huis. Je kinderen zijn vrij van school. Er is ineens tijd om samen spelletjes te doen want alle activiteiten buitenshuis zijn afgelast. Je partner is thuis en blijkt ineens veel leuker nu de werkstress wegvalt. Je bent, buiten de vakanties om, nog nooit zo lang zo dicht in elkaars nabijheid geweest. De lucht is schoner. Vogels nemen de binnensteden weer over. Er ligt veel minder afval op straat. Stilte krijgt weer ruimte. 
Met het corona virus heeft het heilige moeten ineens andere gedaante aangenomen; er moet nu vooral minder.

Minder
Minder contact met anderen. Minder reizen. Minder de weg op. Minder bezig zijn met winkelen. Minder buitenshuis zijn. Minder moeten. Zelfs minder drukte om hoe je er uitziet: je gaat immers toch de straat niet op. Is er iets dat in een nog sneller tempo een nog relativerende effect kan hebben als dit virus?

Dood
De moeder van mijn vriend is 96. Ze heeft van alles en nog wat meegemaakt in haar leven. Is helderder bij haar hoofd dan ik soms bij tijden, en woont nog alleen. Met hulp hier en daar en zo en dan. Maar nog wel thuis, in haar eigen huis. Aanvankelijk wilde ze even haar kinderen niet meer zien. Gegrepen als ze was door de angst (ook een virus trouwens) dat die het virus misschien wel eens haar huis binnen zou kunnen brengen. Maar ze relativeert. Iedereen is weer welkom. "Ik moet tenslotte toch ergens aan dood gaan."

Tedere
Er is nu ruimte voor de zachte waarden van het leven. Voor het kwetsbare, het voorzichtige, het tedere, het zwakke, het lijden, het sterfelijke en ongeziene waar eerst geen ruimte voor was. Wat eerst werd weggestopt zodat we niet onder ogen hoefden te zien dat we mensen zijn met beperkingen, verre van perfect. Wat ondergesneeuwd werd in de rat-race van het bestaan en overschreeuwd werd door yange dominantie.

Dominantie
Die yange dominantie heeft een wereld gecreëerd waarin alles groter, mooier, sterker, krachtiger, succesvoller en gezonder moet zijn. Een wereld waarin geen plaats is voor falen, ziek zijn, struikelen en weer op staan. En mocht je zoiets onverhoopt toch overkomen, dan valt dat uiteraard uitsluitend jezelf te verwijten.

Waar
Wat niet waar is. De yange dominantie heeft een wereld gecreëerd die niet waar meer is. Loos, leeg. Waardeloos geworden. Tot aan lege, spirituele superioriteit aan toe; immers als je 'The Secret' "begrijpt", valt het falen, het ziek zijn, het struikelen en weer op staan uitsluitend jezelf te verwijten.

Waarde
En nu blijkt dat alles dat wèl waarde heeft, verre van weerloos is. Nu het yang met z'n controlerende en graaiende handen in het haar staat en zijn winsten als sneeuw voor de zon ziet verdampen en het virus de hitte in zijn lijf tot hoogten stuwt, nu is hij overgeleverd aan de pragmatische koestering van het yin. Nu het yang in al zijn spirituele verhevenheid op de knieën over het kotsbakje wordt gedwongen, nu is hij overgeleverd aan de liefdevolle handen van een toegewijde verzorger.

Kracht
De tot kolossale proporties opgeblazen overwaardering van groter, mooier, sterker, krachtiger, succesvoller en gezonder, loopt in een oogwenk leeg om als een verschrompeld zielig hoopje treurigheid zich af te vragen waar hij dit aan te danken heeft. Waarom hij dit niet (langer) kan controleren. En de mensen die waren afgeschreven, wegbezuinigd en ondergewaardeerd schieten te hulp. Omdat zij weten hoe kracht er echt uitziet.

Soms
Soms gebeuren er dingen in de wereld, die te groot zijn om te begrijpen en te bevatten.Tenzij je weet waar je moet kijken. Waar je op moet letten. Hoe je moet duiden. Want niets gebeurt voor het eerst. Alles heeft al een keer plaatsgevonden en herhaald zich. Alles hebben we al een keer gezien. Alleen misschien niet in dit leven.

Koortsstuip
Niets gebeurd zomaar of is willekeurig. Alles heeft recht van bestaan. Zelfs een virus heeft een functie. Het helpt een zieke wereld aan een koortsstuip van ongekende omvang waardoor dat wat ècht ziekmakend is, het lijf uit wordt gejaagd. Precies zoals dat gebeurt in je lijf als je de griep hebt. Helaas is de schaalgrootte nu van dusdanige omvang dat mensen, zonder aanziens des persoons, er mee geconfronteerd worden.

Uitbuiting
Maar we wilden niet luisteren. De signalen van Moeder Aarde hebben we -bijna- allemaal collectief genegeerd en in de doofpot gestopt. Of er, vanuit ecologische superioriteit, weer een nieuw (Tesla) verdienmodel op losgelaten. De uitbuiting van wat waarde had maar weerloos is, ging onverminderd door. Maar kosmische wetten en principes laten zich niet zomaar door een stel mensjes-die-het-beter-denken-te-weten aan de kant schuiven, noch laten ze zich controleren of manipuleren. De wal keert het schip.

Kosmos
De kosmos doorloopt een cyclus waarin een stuwing is ontstaan die ons DWINGT ons ziek zijn onder ogen te zien en er iets aan te doen. Zij dwingt ons er persoonlijk verantwoording voor te nemen. Zij dwingt ons spiritueel volwassen te worden. Ieder voor zich, zodat we elk individueel een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan een omkering van wat was. Niet langer is dat wat weerloos is, waardeloos. Dat wat weerloos lijkt, blijkt een ongekend potentieel te bezitten om te helen wat ziek was. Het is het natuurlijke vaccin tegen de yang-disbalans.

Nine Star Ki
In deze tijden van kosmisch turbulentie, is er veel onzekerheid en onduidelijkheid. Maar weet dat we op de goede weg zijn! Maar weet ook dat dit proces nog twee jaar zal aanhouden, zeker tot einde 2021! De komende tijd zal ik mijn best doen om vaker en nog meer te schrijven over deze periode en hoe je er met behulp van Nine Star Ki, duiding aan kunt geven. En natuurlijk hoe je er mee om kunt gaan.

Voorspellende Duiding
Alhoewel ik mijn jaarlijkse Nine Star Ki voorspelling dus voorspellingen noem, zijn ze het eigenlijk niet. Het is niet meer en niet minder dan een duiding van energetische tendensen. Zoals het lezen van een hartfilmpje inzicht geeft in het functioneren van het hart. Zo geeft het lezen van een Nine Star Ki profiel van een jaar inzicht in het functioneren van kosmische processen.

De duiding is niet meer en niet minder dan het herkennen van een ritme: de hartslag van de kosmos, de natuur. Waar we in zitten is een volkomen natuurlijk proces. Dit proces veroorzaakt een crisis, maar elke crisis is altijd een kans die je kunt benutten als je niet verlamt raakt door angst, maar bereid bent te begrijpen wat er gebeurt. En vooral ook, als je bereid bent om te kijken naar je eigen aandeel in de ellende.

Blijf in contact! Met jezelf vooral!

NinaElshof | 20 maart 2020 

Ik hoop dat jullie het net zo boeiend vonden om dit te lezen als ik.
Zonnige groet,
Inge

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

monique nijenhuis
7 maanden geleden

erg interessant om te lezen. ik voel heel erg dat het klopt in mijn ziel wat ze schrijft.

Trees Ankone
7 maanden geleden

Boeiend verhaal, klink heel logisch...