tel: 06-43431216
Home » meer info/contact » reacties

Reactie plaatsen

Reacties

Wilna
een jaar geleden

Workshop ‘Het geheim van je oren en je tong’:

Dat is wat voor mij!
Keel, neus en oren als een geheel.

Aangezien mijn reukzin al enkele maanden weg is en ik van alles geprobeerd had om het weer terug te krijgen wilde ik deze uitdaging aangaan.
Allereerst legde Inge heel duidelijk uit hoe het gebied tussen keel, neus, oren en zelfs de wervels met elkaar verbonden is.

Na de vele verrassende oefeningen had ik de stille hoop dat deze workshop een goede keus was.
Op aanraden van Inge heb ik dagelijks enkele oefeningen gedaan en ……. na twee dagen rook ik kerrie en wilde perzik en nu na veertien dagen ruik ik weer heel veel.
Ik heb er nu vertrouwen in dat het weer goed komt met mijn reukzin.
Je staat er nooit bij stil hoe belangrijk het is om geuren te kunnen waarnemen.
Inge, heel hartelijk bedankt voor deze ervaring.
Heel knap hoe je deze workshop in elkaar gezet hebt.

Wilna

Bernadette Timessen
2 jaar geleden

na een burn-out probeerde ik weer te functioneren, lukte echter niet. mijn lichaam en geest veroorzaakte veel problemen. niets communiceerde meer met elkaar. ziekenhuis in en uit.Toen begon ik met feldenkrais. Bij Inge heb ik geleerd om op een liefdevolle manier, innerlijk te leren bewegen en alles vanuit ontspanning te bewegen. ik wist niet dat dat zulke kleine bewegingen zoveel invloed hebben. en ik leerde totaal opnieuw te bewegen en mijn lichaam helemaal opnieuw te leren kennen en te bestuderen en weer vertrouwen te krijgen in mezelf en mijn lichaam. Een hele nieuwe wereld ging voor me open......... ik bofte , en kreeg een 2e kans.

Ik functioneer weer, mijn "frozen schoulder" en mijn lever en andere organen verbeteren zich elke dag. en heb leren luisteren naar mijn lichaam. Ik vernietig mezelf niet meer. ik had al jaren roofbouw gepleegd. Dankzij Inge heb ik mijn leven weer terug en heb geleerd om juist te bewegen en te voelen wat erin allemaal in mijn lichaam en geest gebeurt. elke dag gebruik ik je methode.
Ik , Bernadette: van duizendpoot naar een eigen bewust leven.

dank je Inge

groetjes Bernadette

Chris
2 jaar geleden

Van nature ben ik een sceptisch persoon. Dat gezegd hebbende, ben ik me er wel altijd van bewust geweest dat de natuur zich niet in hokjes laat duwen, alleen maar omdat dat de medische wetenschap op die manier beter uitkomt. Sterker nog, naar mijn bescheiden mening is de moderne medische wetenschap nog steeds niet veel verder dan de Spaanse Inquisitie. Derhalve heb ik immer de noodzaak gevoeld om open te staan voor nieuwe / andere wijzen om tot genezing (of op z'n minst vermindering van klachten) te komen. Zodoende ben ik begin 2017 met een aanhoudende Achillespeesontsteking bij Inge terecht gekomen.

Nu ging ik er vanuit dat "wel iets zou uitspoken" met de directe omgeving van mijn Achillespees, omdat ik daar last van had. Maar de therapie ging veel verder dan dat; zij initieerde een sneeuwbal-effect vanuit mijn voeten door mijn gehele lichaam. En uiteindelijk bereikte Inge veel meer dan alleen maar het sterk reduceren van de ontsteking. Mijn complete bewegingsapparaat ging er uiteindelijk op vooruit. En dat overschreed in hoge mate mijn verwachtingen. Uiteindelijk bleek ik weer in staat om de Nijmeegse Vierdaagse met goed gevolg uit te lopen en tot op heden voel ik een grotere lichamelijke vrijheid dan ik in lange tijd heb gevoeld.

Dus dankzij de vaardigheid en inspanningen van Inge kan ik weer de hele wereld aan (bij deze verzoek ik de hele wereld om dit niet in de praktijk uit te testen)!

Maaike
2 jaar geleden

"En wat is er nu allemaal gebeurd en wat heb je allemaal gedaan"?
Bekende opmerkingen voor mensen die een groepsles of workshop hebben meegemaakt bij Inge.
Maar wat als je een heel weekend aan de slag gaat en meerdere malen deze vraag krijgt, wat is dan je antwoord?
Vrijdagavond in het donker kwamen we met een groepje van 8 personen aan bij het conferentieoord De Poort in Groesbeek. Met een begin-les in de avond en uitgebreid ontbijt zagen we pas ‘s ochtends in welke prachtige omgeving we de rest van het weekend mochten verkeren.
Met veel ruimte voor rust en wandelingen hebben we meerdere sessies Feldenkrais gedaan.
Het programma had Inge zo vormgegeven dat er voor iedereen een element in zat waarmee jouw lichaam veranderingen in gang kon zetten. Op zondag bij de evaluatiesessie werd dit duidelijk . Heel knap gedaan .
Wat is er nu allemaal gebeurd voor mij persoonlijk ?
Ik heb een "sleutel" gekregen om deuren te openen en nieuwe veranderingen in gang te zetten.
Maaike

Henny
2 jaar geleden

Ik was al lang van plan een stukje te schrijven, nu komt het er eindelijk van. Want ik vind het heel bijzonder wat er allemaal gebeurd!
Ik heb een sportopleiding gedaan, heb veel wedstrijden gedaan, en wilde/moest winnen (en dat lukte ook nog vaak) en het moest altijd meer en beter.
Tussen door allerlei andere dingen gedaan, ook prima.
Maar op dit moment is dit wat ik erg plezierig vind. Het is zo fijn om nu op een heel andere manier te bewegen en alleen maar bezig te zijn met te ervaren wat er gebeurd. Eerst een paar individuele behandelingen. Ik was de eerste keer erg verbaasd, zulke kleine bewegingen gemaakt, lijnen denken/voelen en daarna de uitwerking ervan te ervaren, zoveel ruimte en vooral lichtheid, onvoorstelbaar. Ook de workshops zijn altijd weer prettig en verassend.
Metde groepslessen lijkt het alsof de oefeningen speciaal voor mij gemaakt zijn, zo passend.
Ik vind Feldenkrais een erg fijne manier van bewegen, maar wat mij betreft is het vooral de manier van Inge die het heel speciaal maakt. Precies de goede aanwijzingen en bewegingen. En wat ook erg fijn is om echt te ervaren hoe je het doet, is goed, dat ben jij, het is jou manier en alles "klopt".
Ik vind het wel moeilijk uit te leggen aan anderen wat je nou eigenlijk doet omdat het om zulke kleine bewegingen gaat, met wel een grote uitwerking. Inge Dank je!! Ik ben blij dat iemand jou getipt had, om eens een afspraak met je te maken. Ik kan het iedereen aanraden om eens te proberen!
zonnige groet Henny

B.J. Wiersema
2 jaar geleden

Op 11/3 aan de workshop Het geheim van je oor meegedaan in Doetinchem. Trekken aan je oren dat gebeurde vroeger als kind om je bij de les te houden.
Nu gebeurde er iets anders althans bij mij,er kwam ruimte in mijn lijf. In mijn hoofd,borstkas,bekken en wat het rare van alles was dat ik tijdens de les een beweging voelde langs mijn ruggewervel zowel voor als achterlangs,heel bijzonder. Ik ga zeker nog vaker deelnemen aan een workshop van Inge,het voelt goed!
Tot gauw,
Betsie

Marieke
3 jaar geleden

Inge heeft ons duidelijke uitleg gegeven over hoe onze rug, bekken en benen met elkaar verbonden zijn en samenwerken. Eigenlijk hoe ons hele lichaam samenwerkt... Hierna hebben we heel subtiele maar voor mij soms ook zware oefeningen gedaan om te ervaren hoe dit gaat. De nadruk lag hierbij op de onderrug, het bekken en de benen. Het was heel fijn om alleen maar de concentratie daarop te hebben en om er ook de tijd voor te nemen. 's Middags kwam de moeheid eruit en had mijn lichaam duidelijk tijd nodig om de ochtend te integreren. En daarna kwam de hoofdprijs! Het voelt alsof ik mijn voeten zonder het bewust te doen anders neerzet. En......geen last van de onderrug waar ik de laatste tijd door geplaagd werd!
Dank, Inge, en tot de volgende workshop!
Marieke

Gerdi
3 jaar geleden

Top!
Bijna klachtenvrij binnen 24 uur na contact. Ipv medicatie, oefeningen..Echt super fijn Inge.

mw. Ger
3 jaar geleden

Al een aantal jaren volg ik één uur per week bij Inge een feldenkrais-les. Het bevalt me zo goed omdat het een ontspannen uurtje subtiel bewegen is; de bewegingen zijn weliswaar klein, maar het resultaat ervan is groot! De oefeningen zijn veelal liggend, soms ook zittend of staand. Ik heb gemerkt dat het positief doorwerkt op mijn lichaamsgevoel en op mijn gezondheid. Ik voel mijn lijf veel beter! Ik merk eerder als ik (onnodig) spieren aanspan en heb allerlei oefeningen geleerd die me helpen om los te laten, beweeglijk te blijven of weer te worden. Kortom; ik vind de Feldenkrais lessen echt een aanrader voor mensen die subtiel en met aandacht willen bewegen.

Tijdens de lessen is er rust en wordt er alleen door Inge gepraat. Zij beschrijft de bewegingen zo dat ik er met mijn aandacht goed bij kan blijven en mijn gedachten niet afdwalen. Inge is een opgewekte vrouw met veel enthousiasme en kennis over haar vakgebied; het menselijk bewegen. In de groep heeft ze ook oog voor het bewegingspatroon van ieder afzonderlijk en ze helpt en corrigeert waar nodig. Haar lessen hebben een heldere opbouw. Als je specifieke klachten hebt dan kun je dat aangeven en wordt er tijdens de les rekening mee gehouden. Heb je een les gemist dan kun je een cd bij haar lenen, zodat je de les thuis nog kunt beluisteren. Wat een service!

Anke uit Zelhem
3 jaar geleden

In het voorjaar van 2011 kwam ik voor het eerst in aanraking met Feldenkrais. Ik was al een tijdje op zoek naar een andere manier van bewegen, omdat ik mijn lichaam niet langer mocht belasten van de fysio maar alleen nog bewegen. Ik had al een paar jaar allerlei klachten; carpaaltunnelsyndroom, pijnlijke nek/schouder en lage rugpijn, waar ik maar niet vanaf kwam.
Mijn eerste les bij Inge vond ik best wel eng, want ik durfde mij haast niet te bewegen. Inge heeft mij gerustgesteld tijdens de les en uitgelegd dat ik niet over mijn grens hoefde te gaan met de bewegingen.
De eerste groepslessen waren voor mij nogal confronterend, omdat mijn lijf het liet afweten. Oudere mensen in mijn groep bewogen beter dan ik en dat was niet leuk. Inge heeft mij laten zien hoe ik aan mijn klachten kwam en wat ik er aan kon doen.
Door de Feldenkraisbewegingen wekelijks te doen werden de klachten al binnen een paar maanden minder.
Na jaren met pijn in mijn lijf was het haast niet te bevatten dat ik geen pijn meer voelde. Door minimaal te bewegen met je lijf zoiets voor elkaar te krijgen lijkt wel magie. Mijn lichaam voelt weer goed aan en dat heb ik samen met Inge en de Feldenkrais voor elkaar gekregen. Feldenkrais is niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik doe wekelijks met veel plezier de bewegingen en ontdek steeds weer nieuwe dingen.