Homepage » Maak je adem vrij

Deze geaccrediteerde masterclass is toegankelijk voor masseurs, lichaamswerkers en therapeuten.  

Geef handen-voeten aan je ribben en maak je adem vrij

Zaterdag 23 en zondag 24 november 2019
van 10.00 - 17.00 uur
Centrum Bala in Huizen

Adem en de ribben
Onze ribben reageren bij alles wat we meemaken in het leven.
Of je nou zucht, lacht, huilt, je teen stoot of de jackpot wint… alles wat we meemaken beïnvloedt onze adem en daarmee direct ook de beweeglijkheid van onze ribben. 

Ademen kan op duizend en één manieren. Er is geen goed of fout, geen bepaalde plek die belangrijker is dan een andere. Zolang de bewegingsvrijheid van het lichaam (en van de ribben in het bijzonder) kan toelaten dat de adem zelf zijn weg hierin kan bepalen.


Bewegen

Deze bewegingsrelatie tussen vingers, tenen en ribben ga je eerst bij jezelf ontdekken.
Dit doe je middels jouw eigen bewegingspatronen, jouw gewoontes en jouw unieke manier.

Bewogen worden
Daarna ga je ervaren wat het doet zodra een ander deze beweging voor jou maakt. Je gaat merken hoeveel meer vrijheid dit geeft en de bewegingsrelatie wordt nog duidelijker.

Interactie
Tegelijkertijd leert en ervaart degene die jou beweegt, hoe de beweging door jou heen gaat, waar die naar toe gaat en welke weg die beweging aflegt. Samen ga je ervaren welke van deze bewegingslijnen vrij zijn als een elastiek, welke als een touwtje voelen of welke gewoon niet willen meegeven. 
Waar lopen de lijnen heen en wat komen ze op hun weg tegen?

Effect
Deze spelende manier van waarnemen en ontdekken maakt, dat patronen worden doorbroken en de coördinatie van botten onderling wordt verbeterd.
De adem wordt vrijer en er ontstaat meer ruimte in lijf en borstgebied.

Meer innerlijke ruimte om in aanwezig te Zijn.

Accreditatie
Deze masterclass wordt geaccrediteerd door de VNT. Er zijn ook andere Beroepsverenigingen die de Masterclass (georganiseerd door de Rebalancing opleiding) accepteren als nascholing. Advies is om dit na te vragen bij de vereniging waar je bij bent aangesloten. Meer info vind je ook via bovenstaande link.


Enkele interessant video's over de beweeglijkheid van de ribben