tel: 06-43431216
Home » hoe werkt het

 

 

 

Tijdens een les volgens de methode Feldenkrais begin ik met kleine zachte bewegingen om te ontdekken hoe de botten in het lichaam reageren op een beweging. Hoe ze die beweging doorgeven aan de andere botten en hoe het zachte weefsel deze bewegingen toelaat.

Naast de beweging die ik maak, gaat er door het lichaam ook de beweging van de adem. De adem is een intelligente beweging die zich continu aanpast aan wat er in iemand gebeurt. Door het samenspel van deze twee bewegingen komt er steeds meer verzachting, logica en bewegingsvrijheid. Alles wat een vrije beweging in de weg staat verzacht en lost op.

Zodra er in het lichaam een gebied is dat klachten geeft, zoals bewegingsbeperking of pijn, spanning of stress, dan is dit merkbaar in de logica en beweging die door het skelet heen gaat. Door het skelet zijn bewegingslogica terug te geven, verzacht het zachte weefsel, waardoor het skelet zijn vrijheid terugkrijgt en verminderen de klachten. Je krijgt meer contact met je lichaam en met hoe jij jezelf beweegt.

Daarnaast leer ik je om zelf de bewegingspatronen te maken en herkennen die de oorzaak zijn van je klachten. Hoe je deze beweegpatronen kunt doorbreken en zo herhaling van je klachten kunt voorkomen.
Even helemaal terug naar binnen en diep in jezelf opruiming houden, tot op het bot.
Je hoeft niets mee te nemen. Maar trek wel warme kleren aan, waarin je prettig bewogen kan worden.

Kosten zijn €65 per 60-75 minuten (dat is €80 inclusief BTW)