tel: 06-4343 1216
Home » Tips voor snot-neuzen

Tips voor snot-neuzen

Gepubliceerd op 26 augustus 2018 13:02

Wat te doen bij hoesten, niezen en slijm in je luchtwegen...
En hoe je eenvoudig je bijholtes weer vrij en open krijgt
Tips: via een wonderdrankje, ademoefening en nog iets over water drinken 

Mijn wonderdrankje:
Teentje knoflook in (niet te kleine) stukjes, limoen uitknijpen, stukje gember, vers gemalen zwarte peper en curcuma. (poeder of via de thee van pukka) Daarbij giet je in een grote mok kokend water. Even laten staan, flinke lepel honing erbij en smullen maar. Het kan wat prikkelen in je keel, dat is heel goed. En het verzacht onmiddellijk. Ik heb er erg veel baat bij gehad.

IMG_20171022_145739-1.jpg

Ademoefening
Daarnaast is het in deze tijd nogal eens een snotterig gedoe. Om te zorgen dat de holtes in je hoofd leeg en vrij blijven is er een handige ademtruc. 

Je ademt rustig 1x in en uit en stopt dan 10 tellen met ademen. Daarna adem je 1x rustig in en uit en weer 10 tellen adem stilhouden. Dit doe je 10x achter elkaar.
Het kan zijn dat je tussendoor wilt zuchten. Probeer dit tegen te gaan, en mocht het toch gebeuren... dan stop je en probeer je het later nog eens.
Ook kan het zijn dat je het gevoel krijgt dat je lucht te kort komt, maar dit is juist goed. Dus laat het maar gebeuren. Probeer het maar eens.

En het leuke is dat deze oefening je ook helpt om na een drukke dag, heftige gebeurtenis of erge vermoeidheid weer bij je rust te komen. Je weer krachtig en dichtbij jezelf te voelen. Ik doe het ook wel eens als ik van de ene locatie naar de andere rijd. Gewoon in de auto. Het is eenvoudig en praktisch. Om uit te leggen hoe het werkt is voor nu een beetje te veel, maar mocht je het willen weten... het heeft te maken met de balans tussen O2 en CO2 in je bloed.


En dan nog iets over water drinken.
Water is gezond, dat weten we allemaal. De een drinkt 1 liter per dag, de ander wel 4. Wat echter belangrijk is erbij te vermelden is wannéér je water drinkt.
Je lichaam verbruikt 's nachts veel water. Het is dan ook van belang om juist in de ochtend, ja zodra je opstaat, dus nog vóór het ontbijt!!! ongeveer een liter water te drinken. Nou snap ik als je denkt.... DAT IS WEL HEEL VEEL. Maar begin er eens mee, bv. twee grote glazen warm water. Dus niet ijskoud, want dat vindt je lijf niet fijn. Hiermee vul je direct het tekort dat je in de nacht hebt gecreëerd weer aan. Daar heb je gedurende de hele dag profijt van.

Daarnaast is het slim om een kwartiertje vóór elke maaltijd een groot glas water te drinken. Hiermee maakt je lijf o.a. maagsap, waardoor je eten ook weer beter verteerd wordt. Probeer het maar eens een paar dagen en merk wat het met je doet. Ik doe het al jaren en voel me er goed bij. Maar ja, ik ben dan ook een echte theeleut, met en zonder theezakje :-)


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Henny
2 jaar geleden

Het wonderdrankje is echt een wonder drankje, ik had toch wel erge slikpijn en na 1 dag was het al veel beter na drie glazen van het wonder drankje en de tweede dag nog weer iets beter en na 3 dagen was het over en ik ben ook niet verkouden geworden want anders meestal wel gebeurd als ik slikpijn heb. Dus ik zou zeggen, proberen.

De ademhalings oefening werkt eigenlijk ook wel, opeens merkte ik dat er geregeld "zomaar" slijm weg loopt, uit de holtes denk ik.

Verder heb ik nog een aanrader voor honden en katten bezitters, voor honden en katten die niet tegen de chemische vlooien en teken middelen en wormkuren kunnen. De huisdieren dokter, www.huisdierendokter.nl deze middelen zijn op basis van chinese kruiden. Deze kruidenmengsel zijn voor heel veel kwalen in te zetten.
Onze hond heeft erg veel baat bij een middel tegen artrose, ze liep erg kreupel en ik ben bijna 3 maand bezig met deze tabletten en het is veel beter, ze kreupelt nog een beetje maar ik kan dagelijks weer een stuk (je) met haar wandelen.

Hartelijke groet Henny